Hvis du noen gang har funnet deg selv å svette på en varm sommerdag fordi klimaanlegget ditt tappet ut, eller tilbrakte en natt med skjelving på grunn av en ovnfeil, vet du hvor viktig VVS-entreprenører kan være. Men du vet kanskje ikke hvordan du skal ansette de beste fagpersonene for å betjene dine behov. Fortsett å lese for et vell av nyttige råd.

Å holde den utvendige kondensatoren ren for rusk og blader vil forbedre systemets effektivitet. Hvis du gjør mer enn en lett overflaterengjøring, må du sørge for at strømmen er slått av for HVAC-enheten. Ta bort alt søppel også.

Sørg for å rengjøre viftebladene og spolene til kondensatorviften. Slå den av først slik at du ikke blir skadet eller ødelegger noe. Fjern deretter grillen, ta bladene og rengjør dem forsiktig, og rengjør deretter selve enheten.

Når du klipper gresset, må du ikke dekke til utendørsenhetene med utklippene. I stedet må du sørge for at gresset skyter i motsatt retning. Det samme skal skje hvis du blåser blader, så vær spesielt forsiktig når du går med dine utvendige HVAC-enheter når du flytter rusk.

Mange huseiere glemmer å olje kondensatoren minst en gang per år, men det er nødvendig. Disse portene er ofte dekket av en gummi- eller metallhette. Plukk ut en SAE 20-type olje fordi den ikke har noe vaskemiddel, er lett, og du bør legge rundt 10 dråper i portene, men ta den dit de ikke blir for fulle.

Noen ganger kan det være vanskelig å finne ut om HVAC-systemet ditt må fikses eller må byttes ut. Hvis systemet ofte går i stykker, alltid slås på eller av alene, eller hvis regningene dine er for høye, kan det lønne seg å få den erstattet. Ellers kan små ting bare løses.

Hvis du ønsker å spare penger med HVAC-systemet ditt, bør du vurdere å skru ned klimaanlegget om sommeren og skru ned varmen om vinteren. Å ta på deg en genser på en kald dag kan spare deg for massevis av penger på strømregningen, i tillegg til å nyte en kald drink i stedet for tung klimaanlegg.

Om vinteren kan bruk av lag spare deg massevis av penger på strømregningen. Hvis du kan installere en digital termostat som gjør huset kjøligere når du sover og varmere rett før du reiser deg, kan du se betydelige besparelser på din neste regning når den kommer.

Ytre spoler kan rengjøres med en vanlig utendørsslange før du slår på enheten for sesongen. Når det er sagt, bør interiørspoler tas hånd om av en profesjonell, slik at du ikke gjør noen skade når du prøver å rengjøre dem. Ta med noen inn for å fullføre en sjekk.

Det er ingenting verre enn å være elendig i ditt eget hjem fordi du ikke kan regulere temperaturen. Nøkkelen til å håndtere problemer med HVAC-utstyr innebærer å oppdage hvordan man kan ansette de beste fagfolk rundt. Henvis til tipsene ovenfor når det er nødvendig, og du vil aldri gå tapt for hva du skal gjøre.

HVAC: Hva Du Bør Vite