HVAC, eller oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg, er hvordan hjemmet holder seg varmt om vinteren og kjølig om sommeren. Når du er riktig installert og vedlikeholdt, får du og familien nyte rimelige innetemperaturer hele året. Fortsett å lese denne artikkelen for råd om installasjon, oppgraderinger, vedlikehold og reparasjoner av ditt HVAC-system.

Før du legger inn et serviceanrop på HVAC-enheten din, kan du identifisere den. Finn ut merkevaren og modellen, og grav om mulig vedlikeholdshistorikken. Dette vil bidra til å sikre at entreprenøren du ansetter har all nødvendig informasjon.

Ikke bli overrasket om HVAC-entreprenøren du velger, foretar en evaluering av hjemmet ditt. Enhver god entreprenør vil bruke tid på å se på systemet du har for øyeblikket og hva behovene er for ditt hjem. De vil også se på kanalsystemet ditt og se etter luftlekkasjer.

Hvis du vil spare penger når et nytt HVAC-system er på plass, må du velge ENERGY STAR-klassifiserte produkter som skal brukes. De er veldig energieffektive, slik at det nye systemet ikke koster deg massevis når det gjelder strømregningene hver måned, og får tilbake noen av installasjonskostnadene.

Forsikre deg om at utstyret du kjøper er ENERGY STAR-kompatibelt. Det kan virke som en liten ting, men det er det ikke. Produkter som er ENERGY STAR-kompatible, kan spare deg for mye penger i energikostnader i løpet av året. Det kan være over $ 100 enkelt, noen ganger mye mer.

For å unngå problemer med klimaanlegget, må du holde all vegetasjon minst to meter unna utedelen. Enheten skal være fri for vegetasjon på alle sider og oppover. Når du klipper plenen, retter du gressklippene vekk fra luftstrømsenheten. Dette vil forhindre at gress kommer inn i klimaanlegget og gjør det feil.

Slå av kondensatoren utendørs når det blir kaldt. Når temperaturen synker under 60 grader, er det på tide å kutte av enheten for å forhindre skade. Du vil spare på reparasjonsregninger og øke effektiviteten til systemet ditt.

Hvis du vil forlenge levetiden til HVAC-systemet ditt seriøst, samt kutte den samlede strømregningen, installerer du takvifter i ofte brukte rom for varme årstider. Energistjernersertifiserte takvifter kan noen ganger halvere bruken av HVAC. Imidlertid vil du ikke fysisk merke en forskjell i temperatur.

Hvis du har et klimaanlegg uten vindu, bruk en vanlig utløpstimer for å kontrollere når det er på eller av. Dette er de samme som du bruker til høytidslys, så alt du trenger å gjøre er å koble klimaanlegget til timeren og stille det til å kjøle deg om dagen.

Som nevnt i innledningen er det hjemmets HVAC-system som lar deg nyte et jevnt innendørs temperaturområde hele året. Uansett årstid betyr riktig vedlikeholdt oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg at du hviler komfortabelt inne. Bruk rådene fra denne artikkelen for å forsikre deg om at hjemmet holder temperaturen du ønsker.

HVAC: Hva Du Bør Vite